Find dit livs kærlighed på be2!
Tilmeld dig GRATIS nu

Dating etikette: Kom for sent, klæd dig pænt på og lad ham betale

Første date er altid en lidt spændende og anspændt affære. Generelt er det kun en god ting: de små sommerfugle i maven før en første date er en dejlig fornemmelse, der signalerer til dig, at du lever og er i gang med noget nyt og ukendt. Omvendt er det heller ikke rart at være alt for nervøs på en første date.

Den bedste måde at få sine første date-nerver under kontrol på er ved at forberede sig rigtig godt. Og til disse forberedelser hører det at researche lidt angående dating etikette og dating regler blandt andre singler. Vi på be2 spurgte vores egne singler og fik følgende svar:

De 4 vigtigste dating etikette regler

  1. Dating Etikette og dating regler #1: Lad manden betale Der er situationer, hvor singler med fordel kan være lidt gammeldags, selvom de ellers er med på noderne. Første date hører til den slags: Her forventer mændene stadig at måtte få lov at betale, mens kvinderne har lidt sværere ved at acceptere det: 30% af de mandlige singler i undersøgelsen mener, at manden bør betale på første date, mens kun 10% af de kvindelige singler deler den opfattelse. 56% af kvinderne insisterer på at ville dele regningen. Den mest diplomatiske (og romantiske) løsning på dilemmaet er, at manden betaler på første date – og fortæller kvinden, at hun så kan give næste gang. Sådan kommer man uden om den akavede situation med at skulle dele regningen og får samtidig sendt et indbydende signal møntet på en næste date. Sjovt nok er singler under 25 de allermest gammeldags, når det drejer sig om at betale separat på første date: de har næsten dobbelt så stor tendens til at lade manden betale.
  2. Dating Etikette og dating regler #2: Kom nonchalant for sent At lade din partner vente længe på en første date er selvfølgelig utilladeligt. Men du skal heller ikke være overpunktlig. Over 80% af de singler, der deltog i undersøgelsen, havde intet imod, at deres partner kom lidt for sent på første date. Faktisk ville 69% blot være lettede over, at han eller hun dukkede op! Dog skal du være opmærksom på forskelle mellem aldersgrupperne: dobbelt så mange i gruppen +55 år ville klage, hvis en partner kom for sent til første date.
  3. Dating Etikette og dating regler #3: Klæd dig omhyggeligt på Dit tøjvalg på første date afhænger af mange faktorer, ikke mindst tid og sted. Vi har før givet gode råd om, hvordan du bør klæde dig på første date. Det vigtigste at måske blot at huske, at tøjet har en betydning – men at du sandsynligvis ikke får noget direkte feedback fra din date om det. Kun 15% af vores singler svarede nemlig, at de ville sige noget, hvis de ikke brød sig om deres partners tøj på første date.
  4. Dating Etikette og dating regler #4: Vær fleksibel Man skal ikke glemme, at første date drejer sig om at lære hinanden at kende i en afslappet atmosfære. Man skal altså ikke tvinge sig selv til at gøre noget, man ikke har lyst til, men det betyder heller ikke, du skal være totalt egoistisk. De fleste singler er åbne over for et forslag fra deres partner, også selvom det måske ikke er, hvad de lige selv ville vælge. Størstedelen af de kvindelige singler havde det fint med at gå ind og se en film, de ikke selv brød sig om, og det samme tilkendegav over halvdelen af mændene. I det store og hele viste kvinderne sig mere fleksible end mændene, dog med undtagelse af singler under 25, som ikke havde så nemt ved at give efter.

>>>Leder du efter en første date partner? Lær din dating etikette og få en endnu bedre date - her på be2!

Satisfied Users