Find dit livs kærlighed på be2!
Tilmeld dig GRATIS nu

Dejlig er den himmel blå: Søg, og du skal finde! Grundtvig giver os troen i julen

"Søg - og du skal finde!" Vi kender de gamle, vise ord, men husker vi at følge dem? Søger vi stædigt nok, længe nok og ihærdigt nok? Tror vi fuldt og fast på, at vi nok skal finde det, vi søger? Den skjulte skat, den glimtende stjerne, det nye job, den fantastiske drømmepige eller -fyr? Her i juletiden må troen godt være i fokus, hvadenten det er den religiøse tro eller troen på en bedre verden, en bedre dig, en bedre fremtid. Vi bringer derfor en af de julesalmer, der giver en sikker tro på, at det hele nok skal lykkes, at vi allesammen kan nå frem, hvis bare vi søger og følger vores "ledestjerne": Læs her udvalgte vers fra den fulde version af Grundtvigs "Dejlig er den himmel blå" (højaktuel p.t. takket være DR's julekalender Pagten). Søg og du skal finde - på be2! Med den ønsker be2 bloggen en rigtig glædelig jul - med ønsket om og troen på, at vi hver især vil finde det og den, vi søger! >> Find den, du søger - på be2! Dejlig er den himmel blå, lyst det er at se derpå, hvor de gyldne stjerner blinke, hvor de smile, hvor de vinke os fra jorden op til sig. Kommer, små, og hører til: Jeg for eder sjunge vil om så lys og mild en stjerne. Jeg det ved, I hører gerne: Himlen hører eder til.
Søg og du skal finde - på be2! Langt herfra, i Østerland stod en gammel stjernemand, så fra tårnet vist på himlen, så det lys i stjernevrimlen, blev i sind så barneglad. Han med søn og stjernemand fluks uddrog af Østerland for den konge at oplede, for den konge at tilbede, som var født i samme stund. Klare stjerne ledte dem lige til Jerusalem. Kongens slot de gik at finde, der var vel en konge inde, men ej den, de ledte om. Søg og du skal finde - på be2! Klare stjerne hasted frem, ledte dem til Betlehem. Over hytten lav og lille stod så pludselig den stille, strålede så lyst og mildt. Østerlands de vise mænd fandt dog stjernen der igen, som de skued i det høje, thi i barnets milde øje, funklende og klar den sad.
Stjernen ledte vise mænd til nyfødte konge hen. I har og en sådan stjerne, og når I den følger gerne, kommer I til Jesus vist. (Tekst: N. F. S. Grundtvig, 1810 - Melodi: Thomas Laub, 1917)
Satisfied Users